Friss junior Európa-bajnokkal lett teljes a felnőtt keret

0
2274

Egy év NB I-es tapasztalattal rendelkező friss junior Európa-bajnok tehetség csatlakozik a Moyra-Budaörs Handball női felnőtt keretéhez. Mlinkó Zsófia – a 2021/2022-es szezonban kettős játékengedéllyel – Budaörsön az NB I-ben, Balatonbogláron az NB I/B-ben folytathatja. 

„Egyéves megállapodás értelmében Budaörsön és Balatonbogláron is pályára léphetek az előttünk álló szezonban. Elsősorban az itteni szerepem mértéke és játékperceim függvénye lesz, hogy mennyit játszom majd a NEKA-n. Remek lehetőség mindez, hiszen a fejlődésem szempontjából a legfontosabb, hogy minél több időt töltsek éles körülmények között a pályán. 

Eseménydús, élményekben és utazásban gazdag heteken, hónapokon vagyok túl a korosztályos válogatottal. Meg is lett az eredménye az erőfeszítésünknek, fontos visszacsatolása volt az aranyérem a munkánknak. Jelentős állomás, ugyanakkor már előre tekintünk, jövőre világbajnokok szeretnénk lenni.  

Az Európa-bajnokság után egy hetem volt pihenni, regenerálódni, majd jött a mélyvíz, múlt hét hétfőn csatlakoztam a budaörsi NB I-es keret alapozásához. Nagyon pozitív az első benyomás, kedvesen fogadtak a lányok és izomlázam is volt rendesen a hétvégén. 18 évesen 26 élvonalbeli találkozóval a hátam mögött igyekszem kemény munkával kiharcolni a helyem a keretben. Tavaly egy fiatal csapat tagjaként, nyomás és elvárás nélkül rengeteg tapasztalatot szerezhettem a legjobbak közt. A pályafutásom eddigi legtanulságosabb időszaka volt. A legjobb tudásom szerint igyekszem majd segíteni a budaörsi csapatot is. Kíváncsian várom, mit tartogat számomra ez az év, főleg, hogy ősszel a kézilabda mellett az egyetemet is elkezdem. Elsődleges célom beleszokni a rutinos játékosokkal teli felnőtt közegbe, egyénileg fejlődni, az elmaradásaimat pótolni, a játékomat csiszolni és értékes rutint szerezni.” – Mlinkó Zsófia

Névjegy:
Mlinkó Zsófia 
Poszt: irányító, átlövő
Született: Budapest, 2003. április 3.
Magasság/súly:  184 cm / 72 kg
Korábbi klubjai: FSZSE, Malév, NEKA, Boglári Akadémia-SZISE
Válogatottság: aktív korosztályos válogatott, junior Európa-bajnok (2021), Ifjúsági Olimpiai bronzérmes (2019)

Moyra-Budaörs Handball 2021/2022
Játékos bejelentések: 
– Schneider Éva
– Tóth Melinda
– Nagy Lívia
– Jelena Agbaba
– Szabó-Májer Krisztina
– Horváth Laura és Braun Csenge
– Palotás Fanni és Smid Eszter
– Hajduch Csenge és Szalai-Szita Katalin
– Pálos-Bognár Barbara
– Zsigmond Viven és Szabadfi Ágnes
– Sipeki Flóra és Vártok Ramóna
– Jovovity Jovana