Balkezes gólvágó az ötödik nyári érkező

0
2870

Az NB I/B gólkirálynője, Schneider Éva Budaörsön folytatja pályafutását. 2019-es térdsérülését követően Csurgón Skaliczki László értő kezei között felépítette magát, hogy élete formájában vágjon neki az újabb élvonalbeli kalandnak. Többször is járt már az NB I-ben, ám az igazi áttörésre Buday Dániel együttesével készül. 

Sziszi Mezőszilason kezdett el kézilabdázni, majd Siófokon folytatta pályafutását, ahol ifjú tehetségként egészen a felnőtt keretig jutott. Közben megjárta a korosztályos válogatottakat, a dániai 2013-as junior Európa-bajnokságon Hajdu János nemzeti csapatával ezüstérmes lett.

Kispest volt következő megálló, ahol az első évében feljutott az élvonalba a csapattal. Rövid szombathelyi kitérőt követően a Szent Istvánnal is NB I/B-s bajnok lett. 2020 nyarán igazolt Csurgóra, a mögöttünk álló szezonban 177 bajnoki találattal, gólkirálynőként segítette együttesét.

„A döntésem előtt egy percig sem hezitáltam, hiszen nagyon vágytam már vissza az élvonalba és hosszú ideje szemeztem a Budaörssel. Folyamatosan követem a klub útját, mérkőzéseit és eredményeit. Az már csak hab a tortán, hogy a legjobb barátnőm, Smid Eszter is a csapattársam lehet. Csurgó remek ugródeszkát kínált arra, hogy a hátsó keresztszalag szakadásom után visszanyerjem a sérülésem előtti formám. Ezúton is köszönök mindent Skaliczki mesternek, a stábnak és a klubnak, hogy mindent megtettek értem! NB I/B-ben az összes szezonom jól sikerült, ugyanakkor fizikálisan, a tempót és a játék minőségét tekintve jelentős szakadék van a két sorozat között. Elöl érzem magam a legjobban, de tavaly a támadójáték mellett a védekezésből is nagyobb részt vállaltam. Azon leszek, hogy megálljam a helyem, remélem, hasznos tagja leszek a folyamatosan erősödő budaörsi csapatnak. Jól ismerem a keretet, mindenkivel álltam már szemben a pályán, de többekkel játszottam együtt is korábban. Azon leszünk, hogy a bentmaradáson túl meglepetéseket is okozzunk.” Schneider Éva

Névjegy:
Schneider Éva
Poszt: jobbátlövő
Született: Székesfehérvár, 1994. augusztus 16.
Magasság/súly:  180 cm / 70 kg
Korábbi klubjai: Siófok, Kispest, Szombathely, Szent István, Csurgó
Válogatottság: korábbi korosztályos válogatott, junior Eb-ezüstérmes


Moyra-Budaörs Handball 2021/2022
Játékos bejelentések: 
Schneider Éva
Tóth Melinda
– Nagy Lívia
– Jelena Agbaba
– Szabó-Májer Krisztina
– Horváth Laura és Braun Csenge
– Palotás Fanni és Smid Eszter
– Hajduch Csenge és Szalai-Szita Katalin
– Pálos-Bognár Barbara
– Zsigmond Viven és Szabadfi Ágnes
– Sipeki Flóra és Vártok Ramóna
– Jovovity Jovana