Strandkézilabda: ígéretes rajt, felemás Magyar Kupa

0
1361

A július 3-4-én Agárdon rendezett Magyar Kupa összecsapásaival folyatódott a 2021-es strandkézilabda szezon. A New Wave by Moyra-Budaörs Handball a vonyarcvashegyi nyitó hétvégén az 5., a Magyar Kupán a 9. helyen végzett. Kemény Andrea vezetőedző adott helyzetjelentést. 

„A bajnoki rajt Vonyarcvashegyen kimondottan jól sikerült. Rögtön az első kvalifikációs hétvégén beállítottuk a tavalyi szezon legjobb eredményét. A csoportból másodikként léptünk tovább, vége egy ígéretes ötödik hely lett. Sajnos az örömünk a Balaton parton sem lehetett felhőtlen, Sági Bettina porcsérülése a strandidény végét jelentette számára. Ezúton is mihamarabbi teljes felépülést kívánunk neki. Vonyarcon beugrott a technikai vezetőnk, Dublinszki Dóra, míg a következő hétvégére Pokrivtsák Bettina is beszállt segíteni. 

Az agárdi Magyar Kupa kiírás és sorsolás nem kedvezett nekünk, az egyetlen kvartettbe kerültünk, így nem volt elegendő egy bravúrgyőzelem a legjobb nyolchoz. Nyitásnak meg is csináltuk a csodát a Lady Bugs legyőzésével, de a Lupát és a DESZ-épeket nem sikerült megvernünk. A kötelezőnek mondható 9. helyezést húztuk be vasárnap, a zárnapon új játékelemet, teljes sorcserét is nyugodtan próbálgathattunk. A Magyar Kupával kapcsolatban van bennem hiányérzet, ugyanakkor látni a folyamatos fejlődést, a lányok kezdik mélyebben érteni az elképzeléseimet. 

Mostanra megismerkedtünk a mezőnnyel, nagyobb meglepetésre már nem számítok. Az előttünk álló hétvégén háromnapos nemzetközi torna vár ránk a Lupán. A legjobb magyar együttesek mellett külföldi csapatok ellen is megmérettetünk. Kitűnő erőfelmérő lesz!”
Kemény Andrea, vezetőedző 

Magyar Kupa Agárd eredmények ITT!

(Fotó: Strandkézilabda – MKSZ hivatalos oldala)