„Ezek a pillanatok egy életre elkísérnek bennünket“– serdülő fiú szezonértékelő

0
371

Serdülő fiaink a 2022/2023-as szezonban Teimel Róbert vezetésével a korosztályos  I. osztály nyugati csoportjában bizonyíthattak. Céljukat maradéktalanul elérték, dinamikus fejlődés mellett stabil teljesítménnyel a középmezőnyben zártak. Vezetőedzőnk összegzése!

„Tavaly nyáron az összeszokás és egymás munkamoráljának megismerése volt a legfőbb feladat, hiszen a srácok új edzőt kaptak személyemben. A felkészülés alatt szépen körvonalazódtak a lehetőségeink, reális célnak tűnt a középmezőnyhöz tartozás. 

A bajnokság kezdetén sajnos elpártolt mellőlünk a szerencse, nem éppen úgy alakultak a mérkőzések, ahogy szerettük volna. Alapos felkészülést követően rendre hasonló volt a forgatókönyv, néhány gólos vereséget szenvedtünk. Mi sem tükrözte mindezt  jobban, mint a tabella, ahol -12-es gólkülönbséggel a 12. helyen tanyáztunk. Felettünk és alattunk sokkal nagyobb különbséggel álltak a riválisok.

Természetesen magunkban és nem a külső körülményekben kerestük a hibát. Kicsit átgondoltuk a dolgokat és elkezdtünk még nagyobb hangsúlyt fektetni a támadójátékunk fejlesztésére. Ennek szemmel láthatóan meglett az eredménye, már a téli felkészülés alatt 30 gól fölött lőttünk mérkőzésenként.

Tavasszal teljesen más arcunkat mutattuk, ugrásszerű fejlődést produkáltunk támadásban. Rohanós, gyors kézilabda jellemzett minket, ám a nyíltsisakos küzdelemnek megvolt a hátulütője, sokszor 30 felett is kaptunk. Rengeteg emlékezetes percet éltünk át közösen, elég csak a BFKA Balatonfüred legyőzésére vagy az Éles elleni ikszre gondolni. Ezek a pillanatok egy életre elkísérnek bennünket.

24 mérkőzést követően végül a bajnokság nyolcadik helyén zártunk, a célunkat elértük. Hiányérzetünk talán csak az ősszel bennragadt pontok miatt lehet, de ezen keseregni már kár. 

Köszönöm a srácoknak az egész éves munkát! Többekkel jövőre is közösen folytatjuk, a korosztályt lépőknek eredményes munkát kívánunk. Köszönet illeti még másodedzőnket, Tuba Kovács Ervint, kapusedzőnket, Tóth Normant, illetve minden olyan stábtagot, aki segítette munkánkat! Kellemes nyári szünetet, kikapcsolódást kívánok mindenkinek, júliusban újult erővel, még jelentősebb célokkal állunk bele a munkába.“ Teimel Róbert, BFR FU18 vezetőedző