Strandkézilabda: idén már két csapattal áll rajthoz a New Wave

0
843

A XXII. Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság sem marad budaörsi csapat nélkül, sőt idén már két alakulattal színesíthetjük a mezőnyt. A felnőtt együttes mellett a New Wave II. kerete kizárólag klubunk utánpótlás játékosainak ad terepet a kibontakozásra a nagyok között. Kemény Andrea, vezetőedzővel beszélgettünk a 2022-es strandkézilabda szezon kihívásairól és céljairól. 

Változatlan az együttműködés a Moyra-Budaörs Handball  és a New Wave között? 
Előremutató volt a tavalyi szereplésünk, így kölcsönös megállapodás alapján még tovább bővítettük az együttműködést. A szabályok szerint továbbra is az induló csapatok mindegyike mögött állnia kell egy-egy klubnak, amely hivatalosan jegyzett az MKSZ versenyrendszerében. Nagyon hálásak vagyunk a budaörsi klubvezetőknek, hogy töretlenül támogatják szakmailag és anyagilag ezt a projektet! Idén is mindent megteszünk, hogy a legjobb tudásunk szerint méltó módon képviseljük a budaörsi színeket.

Milyen elhatározás hívta életre a második csapatot? 
A felnőtt csapat gerincét saját nevelésű, az MBH kötelékébe tartozó játékosok alkotják, ugyanakkor az újonnan életre hívott New Wave II-t kizárólag aktív budaörsi korosztályos kézilabdázók adják. Általános tendencia, hogy öregszik a mezőny, a strandon is fontos számunkra az utánpótlás nevelés. Aktív kikapcsolódás a nyárra, ráadásként a gyerekek így kipróbálhatják magukat éles versenyhelyzetben. Természetesen a túlterhelést is szeretnénk elkerülni, így akik végig dolgozzák a nyarat a homokon, extra pihenőt kapnak a felkészülés kezdetén. 

Módosult idén a bajnokság lebonyolítása? Melyik állomásokra készülünk? 
Jelentős változás nincs, a Magyar Kupán túl ugyanúgy kvalifikációs versenyeken lehet pontokat gyűjteni az országos döntőbe jutáshoz, ahol a legjobb tizenkettő méri össze a tudását. Májusban kezdtük nagylétszámban a felkészülést a lányokkal, zavartalan alapozásunk volt, minden körülmény adott volt az összecsiszolódáshoz. Marcalin és Balatonbogláron kívül mind a két csapattal ott leszünk minden állomáson.

Hogy sikerült az agárdi bemutatkozás? Milyen célokért küzdünk idén?
A mezőny és az erőviszonyok nem sokat változtak. Rajtunk kívül a Lupa indított (már 3 éve) utánpótlás csapatot a felnőttek között. Agárdon a bemutatkozás várakozáson felüli eredménnyel zárult. Az első csapat eddigi legjobb eredményét beállítva a hatodik helyen zárt, míg a gyerekek szettet nyertek. A felnőtt csapattal szemben mindenképpen elvárás az országos döntőbe jutás, sőt jó lenne az egyik kvalifikáción egy érmes helyezést megcsípni, míg a gyerekeknél a tapasztalatszerzés és élménygyűjtés áll a fókuszban.

New Wave by Moyra-Budaörs Handball I. játékoskeret:
Pelle Bettina, Pokrivtsák Bettina, Kiss Kitti, Molnár Bianka, Bíró Krisztina, Pietraskó Nikol, Tuscher Tímea, Dolnay Lili, Medveczky Noémi, Lipovics Gabriella, Horti Liliána, Zóka-Győri Viktória

New Wave by Moyra-Budaörs Handball II. játékoskeret:
Barta Tímea, Jakab Anna, Bognár Vivien, Kanti Zsófi, Tamás Petra, Varga Brigitta, Körmendi Lara, Spinner Jázmin, Gerzánics Villő, Debreczeni Lora, Jenei Dóra, Csorba Tímea, Katus Veronika

Szakmai stáb:
Kemény Andrea – vezetőedző
Dublinszki Dóra – technikai vezető
Halmos Nikolett – gyógymasszőr