„Tavasszal több csapatnak törnénk borsot az orra alá”– férfi ifjúsági félévértékelő

0
660

Az ünnepi időszak jó alkalmat kínál, hogy mérleget vonjunk az őszi teljesítményünkről. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze az őszi szezon legjelentősebb történéseit. Korsós Ádám alakulata a férfi ifjúsági első osztályban és a Budapest I. osztályban méretteti meg magát.

„A férfi ifjúsági csapatnál hét hetes nyári felkészülés előzte meg a bajnoki rajtot. A srácok megfelelő létszámban igyekeztek mindent maximálisan végrehajtani, ahogy kértem tőlük. Ez idő alatt lejátszottunk nyolc edzőmérkőzést ifi I.osztályú és felnőtt NB II-es csapatok ellen. Ígéretes teljesítményt nyújtottunk, sikerült erős gárdákat elvernünk. Mindez jó alapot adott a bajnokság kezdetére, talán kicsit nagyobb is lett az önbizalmunk a vártnál. Nagyon vártuk, hogy végre élesben is megmérettessük magunkat.

A szezonnyitón Győrbe látogattunk, ahol szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Kicsit még kapkodva játszottunk, több bosszantó hibával támadásban, érződött játékosaimon az izgatottság. A második mérkőzésen hazai pályán fogadtuk a Budakalász csapatát, ahol egy jó erőkből álló együttest sikerült legyűrnünk egy sokgólos mérkőzésen. Ezután Balatonfüredre utaztunk, ahol szerettük volna átmenteni jó formánkat, de sajnos a hazaiak a vártnál könnyebben gyűjtötték be a két pontot. Ezután egy kis hullámvölgybe kerültünk, amelyben az iskola miatti hiányzások, sajnálatos sérülések is szerepet vállaltak. Mindehhez még hozzájött, hogy bal kezes átlövő nélkül maradtunk, így egy picit át kellett alakítanunk a játékunkat. Három simább vereséget szenvedtünk, sorrendben a NEKA, a Tatabánya és a Csurgó ellen. Mentálisan gyengén teljesítettünk ebben a szakaszban, nem tudtuk egymást segíteni, amikor nem ment, hiányzott egy vezér, amit sokszor emlegetek. Ezután ismét győzni tudtunk egy önbizalomnövelő találkozón a Várpalota ellen. Komlón a mérkőzés ismét simább lett a hazaiak javára, mint amire a csapatom valójában képes lehet. Majd végre átszakadt a gát, és sikerült a listavezető, Veszprémi KKFT otthonában diadalmaskodnunk, amire nagy szüksége volt a fiúknak, hogy ismét elhiggyék, ha maximális koncentráltsággal odateszik magukat egymást segítve, akkor a legjobbakkal is felvehetik a versenyt. Tatán, ha lehet ilyet mondani, akkor megszereztük a második kötelező győzelmünket, két ellentétes félidőt produkálva. Utolsó előtti mérkőzésünkön szerettünk volna újabb bravúrt végrehajtani, de sajnos nem találtuk a megfelelő védekezést, így ugyan egy szoros, jó összecsapáson, de pont nélkül maradtunk. Végül a Szigetszentmiklóson arattunk nagy arányú győzelmet.

Támadójátékunk az ősz vége felé folyamatosan javult, egyre többet kaptam vissza abból, amit látni szeretnék. A technikai hibák számát is sikerült visszaszorítanunk. Próbáltunk többféle védekezési rendszert is, de sajnos nem állt össze úgy, ahogy szeretném, rengeteget kell fejlődnünk ezen a téren egyéni és csapatszinten egyaránt. A gyors ellentámadásokban ugyan előreléptünk, de amíg a védekezésünk nem lesz stabilabb, addig nem tudunk szintet lépni a játék ezen fázisában. Visszarendeződéseink javultak a technikai hibák számának csökkenésével, de a támadó-védő cseréken van még mit csiszolnunk. A minimális elvárásainkat teljesítettük, a kötelező mérkőzéseket megnyertük, de a helyezésünkre tekintve természetesen van bennem hiányérzet. Szeretném, ha tavasszal több csapatnak törnénk borsot az orra alá és a tizedik helyről a tabella első feléhez csatlakoznánk. Célunk elöl és hátul is stabilizálni a játékunkat, elkerülve a nagyobb arányú vereségeket. Mentálisan is mindenképpen erősödnünk kell, viselni a nyomást téthelyzetben, olyankor is, amikor nem megy a játék.” – Korsós Ádám, BF-MBH férfi ifjúsági vezetőedző

A célunk hogy tavasszal ezt minél többször átélhessük!