„Jó úton járunk!” – női ifjúsági félévértékelő

0
559

Az ünnepi időszak jó alkalmat kínál, hogy mérleget vonjunk az őszi teljesítményünkről. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze az őszi szezon legjelentősebb történéseit. Pinizsi Zoltán alakulata újrastrukturált kerettel a női ifjúsági első osztályban és a Pest megye I. osztályban méretteti meg magát. 

„A 2021-2022-es szezont felvezető nyári alapozást egy nagymértékben átalakult, megfiatalított és megerősített kerettel kezdtük el. A változás nemcsak a játékos keretben volt tetten érhető, hanem a szakmai stábban is, amelybe csatlakozott az aktív versenyzői pályafutását befejező Hornyák Ági is, aki sportvezetői teendői mellett hasznos tanácsokkal segíti a lányokat. Nekem is kettős a feladatom, hisz az ifik mellett a felnőtt csapat mellett is dolgozhatok. A fent említett játékoskeret frissítésben nagy szerepet játszott a tavaly szervezett kiválasztó napunk, az érkezők új lendületet és frissítést hoztak a csapat életébe. 

Az így kialakított 20 fős gárda nagy elánnal es elszántsággal vetette bele magát a munkába. Feladat akad bőven, hisz az első osztályú ifjúsági bajnokság mellett az ugyancsak első osztályú Pest megye felnőtt mezőnyben is érdekeltek vagyunk. Célunk mindkét versenysorozatban egyértelmű és világos, ám összességében a legfontosabb egy olyan csapatkohézió és stratégia kialakítása, melyben az egyén fejlődése töretlen és folyamatos lehet.

Több, mint 100 edzéssel és rengeteg mérkőzéssel a hátunk mögött kijelenthetem, hogy jó úton járunk. Az ifjúsági bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, sok, szinte azonos képességű csapat küzdelmében egyelőre tisztességgel helyt állunk. Előttünk vannak még azok a mérkőzések, amelyek sikeres teljesítésével elérhetjük végső célunkat.

A Pest megye bajnokságban hasonlóan a várakozásokon felül teljesítenek a lányok. Mindössze egyetlen vereséget szenvedtünk el, tartjuk a lépést és komoly szándékkal, hittel folytatjuk a munkát a bajnokság megnyerése érdekében.

A mindennapok akadályai és az ismert járványügyi nehézségek ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra. Hihetetlen energiákat mozgósítanak napról napra, ami minket, edzőket is motivál, inspirál. Úgy gondolom, hogy a csapat kivételes érzelmi intelligencia szinttel rendelkezik, ami nagyon megkönnyíti a velük való közös munkát. Természetesen ezért a szülőknek is nagyon hálás vagyok, akik megteremtik a lehetőséget és mindenben támogatják gyermekeiket.

Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki napi szinten segíti a munkánkat az egyesületen belül is. A továbbiakban is azon leszünk, hogy egy olyan csapatot lássanak, akik alázatosan, önfeláldozóan és látványosan teszik a dolgukat.

Az ifjúsági lány csapat nevében ezúton kívánok kellemes ünnepeket és boldog új évet mindenkinek.” Pinizsi Zoltán, MBH női ifjúsági vezetőedző