Strandkézilabda: üde színfoltjai voltunk a bajnokságnak

0
581

A Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság férfi felnőtt mezőnyében a 10. helyen zártak ifis fiaink! Csapatunkból Mészáros Vincét a salgótarjáni országos döntő legjobb fiatal játékosának választották a szakemberek. Jó móka, férfias, kemény munka volt az egész strandszezon srácok! Szívből gratulálunk!

„A hétvégi országos döntő előtt a fiúkkal közösen egyhangúan a legjobb nyolcba kerülést tűztük ki célul magunk elé. Úgy gondoltuk, hogy ha oda bejutunk, bármi megtörténhet. Összességében nem is álltunk ettől távol, de mind a 12 döntőbe jutott férfi csapat kiérdemelte a helyét a legjobbak között.

Szombaton sajnos nagy ívben elkerült minket a szerencse, hol egy bosszantó hiba, hol egy véleményes játékvezetői ítélet sújtott minket kulcspillanatban. Ilyen szoros meccseken, ennyire kiélezett mezőnyben ezek a dolgok jelentősen befolyásolják a végeredményt. A másnap egy (újabb) komoly skalppal, a későbbi ezüstérmes Beach Stars BHC legyőzésével indult. Vasárnap olyan felszabadult, jó játékot produkáltak a fiúk, ami hatalmas lökést és pozitív végkicsengést adott az egész bajnokságnak.

Hiányérzet talán csak az utolsó meccsünk miatt van bennem, akár a kilencedik helyet is megcsíphettük volna. A helyosztókon már a mentális fáradtsággal is meg kellett küzdenünk, miután zsinórban a negyedik meccsünk dőlt el szétlövéssel. Összességében elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, teljesítményével és nagyon szépen köszönöm nekik az egész strandszezont! Köszönöm továbbá Dublinszki Dóra segítségét, aki végig elkísért minket a sorozatban, valamint Neukum Tamásnak a felkészülés ideje alatt nyújtott támogatást!

Pozitív képet festettünk magunkról, tovább öregbítettük klubunk hírnevét. Mindezt egy egyéni címmel is elismerte a szakma, közülünk került ki Mészáros Vince személyében az országos döntő legjobb fiatal játékosa. Ellenfelektől, játékvezetőktől, szervezőktől is csak pozitív visszajelzést kaptunk. Számítanak rá, hogy a jövőben is itt leszünk és évről évre rutinosabban talán még meglepetést is okozhatunk.„
Földes Viktória, MBH vezetőedző

Eredményeink az országos döntőben:
Moyra-Budaörs Handball – DINAMIT BHC 0–2 (12–15, 16–22)
Moyra-Budaörs Handball – VDK Juniors BHC 0–2 (20–21, 18–20)
Duna House Fervas BHC – Moyra-Budaörs Handball 2–0 (22–8, 28–18)
Kedvenc Csapatom MAFC-BME – Moyra-Budaörs Handball 2–1 (24–18, 14–21, 6–4)
Beach Stars BHC – Moyra-Budaörs Handball 1–2 (22–14, 26–28, 6–8)
DINAMIT Győr BHC – Moyra-Budaörs Handball 1–2 (19–16, 20–21, 6–8)
Moyra-Budaörs Handball – BSSE 1–2 (24–14, 14–15, 6–8)

XX. Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság férfi végeredmény:

 1. DINAMIT BHC
 2. Beach Stars BHC
 3. Hír-Sat BHC
 4. Strandépítők
 5. SC Squadra Buda
 6. Duna House Fervas BHC
 7. Lupa Lake BHC
 8. Kedvenc csapatom MAFC-BME
 9. BSSE
 10. Moyra Budaörs Handball
 11. DINAMIT Győr BHC
 12. VDK Juniors BHC

All Star-csapat:
Legjobb balszélső: Csuka Balázs – Strandépítők
Legjobb jobbszélső: Valler Péter – Beach Stars BHC
Legjobb beálló: Tóth Fekete Barnabás – SC Squadra Buda
Legjobb nyúl: Kőhalmi Dániel – DINAMIT BHC
Legjobb védő: Kovácsovics László – DINAMIT BHC
Legjobb fiatal férfi játékos: Mészáros Vince – Moyra-Budaörs Handball

Legjobb kapus: Vitáris Norbert – Beach Stars BHC
Gólkirály: Kun Attila – Hír-Sat BHC

Tempó Budaörs!