Strandkézilabda: agárdi bravúr

0
683

A Magyar Kupa küzdelmei után Agárdon a hétvégén hivatalosan kezdetét vette a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság. Nagyot mentek ifis fiaink, kőkemény csoportból az elődöntőig jutottak.

„Már a sorsolás pillanatában tudhattuk, hogy a hétvégén kiélezett küzdelmek, nagy csaták várnak ránk. Egy rendkívül erős csoportba kerültünk, amit alátámasztanak a körbeverések és a később kialakult végeredmény is: az első négy helyezett maradéktalanul az A-csoportból került ki.

Jól jöttünk ki a csoportmérkőzésekből, ha szerencsével is, de bekerültünk a legjobb nyolc közé, ahol egy változatos, izgalmas és a legvégsőkig kiélezett csatában győztük le az addig veretlen Fervas gárdáját. Rozgonyi Ákos utolsó másodpercben szerzett duplájával harcoltuk ki a szétlövést a második szett végén. Mindenképpen ki kell emelnem Orbán István szerepét és teljesítményét, aki a mezőnyből kapussá lépett elő és több kulcsfontosságú bravúrt is bemutatott ezen az összecsapáson. Két tornát követően kirajzolódott, hogy a stabil védekezés az erősségünk, támadásban az összeszokottság hiánya miatt többször gondoljuk túl a dolgokat és hozunk rossz döntéseket.

A nagy meleg, a bravúrgyőzelem utáni felfokozott hangulat és a mentális fáradtság rányomta a bélyegét az elődöntőnkre és a bronzmeccsre. Nem egyszerű feladat ifistaként a felnőtt mezőnyben egy nap négyszer felpörögni és végig kiegyenlített, jó teljesítményt nyújtani. Szomorkodnunk emiatt nem kell, hiszen közel kiadtuk magunkból a maximumot a hétvége során. Bravúr eredményt értünk el!

Negyedikek lettünk egy olyan rutinos gárdákat felsorakoztató felnőtt mezőnyben, ahol egy meccsen gyakorlatilag bárki legyőzhet bárkit. Ezt mi is bebizonyítottuk a Fervas elleni sikerrel. Még két fordulón tervezünk résztvenni, két hét múlva Füreden folytatjuk a kvalifikációs pontok gyűjtögetését.”
Földes Viktória, MBH vezetőedző

Hétvégi eredményeink:
Moyra-Budaörs Handball – Beach Stars BHC 0–2 (13–21, 16–26)
Kedvenc csapatom MAFC-BME – Moyra-Budaörs Handball 1–2 (18–21, 15–14, 4–5)
SC Squadra Buda – Moyra-Budaörs Handball 2–0 (19–18, 22–6)
Moyra-Budaörs Handball – Dinamit BHC 0–2 (16–18, 14–20)

Moyra-Budaörs Handball – Duna House Fervas BHC 2–1 (12–17, 20–19, 6–5)
Dinamit BHC – Moyra-Budaörs Handball 2–0 (20–10, 21–11)
SC Squadra Buda – Moyra-Budaörs Handball 2–0 (18–13, 26–10)

Agárdi végeredmény:

Férfiak

  1. Beach Stars BHC
  2. DINAMIT BHC
  3. SC Squadra Buda
  4. Moyra-Budaörs Handball, 5. Duna House Fervas BHC, 6. ESNS BHC, 7. VDK Juniors BHC, 8. DINAMIT Győr BHC, 9. Kedvenc csapatom MAFC-BME, 10. Csepel DSE-Sivatagi Vihar

Nők

  1. LV Sport Multichem Szentendre
  2. OVB Beach Girls
  3. Szent István SE
  4. Glass Stúdió Nyúlon Túl, 5. DESZ-épek SE, 6. HelloLányok, 7. MANGO, 8. Lucky Hands, 9. New Wave, 10. XIX. KISZE