Minden várakozás felett – U14/U13 lány szezonértékelő

0
457

Idén is utánpótlás szezonértékelő sorozattal zárjuk az évet. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze a 2019/2020-as lezárás nélkül maradt szezon legjelentősebb történéseit. Az U14-es és az U13-as lány csapat teljesítménye magasan túlszárnyalta Szamoránszky Anikó vezetőedző előzetes várakozásait.

„Az U14-es korosztály teljesítménye mind eredményességben, mind a mutatott játékban minden várakozásomat felülmúlta. Az első osztályú korosztályos küzdelmek mellett az OSB III-ba is neveztünk, ahol heti rendszerességgel mérkőzünk meg, ezzel még több rutint és tapasztalatot szerezve. Mind a két sorozat kiváló lehetőséget nyújtott a gyakorlásra és a fejlődésre. A serdülő bajnokságban javarészt idősebb és fizikálisan erősebb csapatokkal találkozunk, ám bár technikailag és gyorsaságban felülmúljuk ellenfeleink nagy részét. A társaság legnagyobb előrelépése a tudatos és jó döntéshozatalokban jelentkezett. A lányok nem csak a pályán, de a pályán kívül is összetartóak, remek csapategységet alkotnak. A veszélyhelyzet ideje alatt a játékosok otthon, egyéni edzéstervvel folytatták a megkezdett munkát, online tartalmakkal igyekeztem segíteni őket.

Az U13-as lányok egytől egyig a kedvenceimmé váltak, alázatos munka, szorgalom, példamutató magatartás, elszántság jellemzi őket az edzéseken. Javarészükkel augusztus óta dolgozunk közösen, az elmúlt időszakban szemmel látható, ugrásszerű fejlődésen mentek keresztül. Technikailag és gyorsaságban látom leginkább az előrelépést, de a csapat harciassága is dicséretes. Az edzői utasításokat maximálisan követik. Mindennek köszönhetően az U12-es korosztályú de nálam edző lányok is rendszeres játéklehetőségre szolgálnak rá a nagyobbak közt. A kényszerleállást szintén egyéni programmal próbáltuk átvészelni.”
Szamoránszky Anikó, MBH U14/U13 lány vezetőedző