„Újra nekifutunk!”

0
811

Hornyák Ágnes és Sirina Irina a felnőtt csapatot és az utánpótlás nevelést tekintve is érintett a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben. Az NB I/B-s szerepléséről, a szezon törléséről, az otthoni edzésekről, a gyerekekkel való kapcsolattartásról, a Sulikézi programról és a nyári táborokról is beszéltek honlapunknak.

„Sajnos benne volt a levegőben, hogy ennek a szezonnak lőttek. Ezen már kár keseregnünk, el kell fogadnunk a klubok képviselőinek és az MKSZ vezetőinek többségi döntését. Mindig próbálok optimistán hozzáállni a dolgokhoz, ez most sincs másként. Újra nekifuthatunk a feladatnak, kaptunk egy lehetőséget, hogy kijavítsuk a korábban elkövetett hibáinkat. Sajnos nem értük el a pályán a maximumot, hiszen csak matematikailag maradt esélyünk a bajnoki címre és a feljutásra. Nagy kudarc a NEKA elleni vereség, nem így készültünk, de az is fájó, hogy a Liga Kupában sérülések árán jutottunk el a négy közé és nem fejezhettük be a sorozatot. Ennyit erről, mindez már a hátunk mögött van és most a jövőbe tekintünk. Nem látjuk még pontosan, mit hoz a klub számára a járványhelyzet, de jelen tudásunk szerint az NB I/B-re készülünk és ebben az esetben azon leszünk, hogy veretlenül nyerjünk bajnokságot. Mindenki nagyon várja már, hogy elkezdhessük a közös munkát.

Edzőként természetesen folyamatosan tartom a kapcsolatot a gyerekekkel. A legifjabbaknál nem minden esetben egyszerű a helyzet, de próbálom motiválni és segíteni őket, amiben csak lehet. Minden héten gyártom az edzés videókat, változatos feladatokkal, labdás és erősítő gyakorlatokkal, kvízekkel készülök nekik. Az edzéseszközök hiányát is igyekszünk kreatív módon áthidalni otthon megtalálható tárgyakkal. Érthető módon mindenkinek nagyon hiányzik már a társaság, a labda és a közös játék.

A Sulikézi programosokkal a Decathlon Kupát májusban biztosan nem tudjuk megtartani, de nem szeretnénk, hogy teljesen elmaradjon. A lehetőségeinkhez mérten igyekszünk majd időt szakítani rá, akár ősszel. Ha lesz rá kapacitásunk és az iskolák részéről is támogatják majd, az is elképzelhető, hogy harmadik és negyedik osztályban is ott leszünk jövőre.

A nyári táborok megrendezése nem csak rajtunk múlik, ez egy soktényezős történet. Ígérni nem tudok semmit, de nem mondunk le róla, amíg nem muszáj. Ha biztonságos körülmények között meg tudjuk tartani, akkor meg fogjuk, még ha kicsit el is kell tolnunk a korábban meghirdetett időpontokról.” –
nyilatkozott a budaorshandball.hu-nak Hornyák Ágnes.

„El kell fogadnunk a döntést, hogy törölték a szezont, de ha őszinte vagyok, nekem az eredményhirdetés elmaradása kicsit furcsa helyzetet szült. Mondom ezt úgy, hogy ha az aktuális állás szerint zárták volna le a bajnokságot, az minket ugyancsak negatívan érintett volna, de vannak olyan csapatok, akiket még komolyan sújtott a törlés. Kettős érzéseim vannak, valóban le kellett állítani a bajnokságot, az egészség a legfontosabb, de sajnálom hogy nem lett kézzelfogható eredménye sok ember egész éves kemény munkájának. Nyilván döntést kellett hozni, ezen már nem érdemes keseregni.

Ha összességében tekintek a szezonra, a legtöbb meccsen jól játszottunk, két fájó pont maradt bennem: a kozármislenyi és a balatonboglári vereség. Együtt voltak a lányok, de úgy gondolom, hogy Hornyák Ági sérülése komolyan befolyásolta a szezonunkat. Megvolt a csapatunk, de néha elfogytunk a végére. A fiatalok beépítése nagyon hasznos volt, rendszeresen lehetőséget kaptak, hogy megmutassák, mire képesek. A Liga Kupa remekül szolgálta a felkészülésünket, itt még többet játszhattak a serdülő és ifjúsági csapatokból feltörekvő tehetségek.

Az otthoni edzés teljesen más, mint együtt dolgozni, de a legtöbben próbálnak megfelelni. A felnőtt csapat kapusaira kifejezetten büszke vagyok, rendszeresen küldik a videókat, amikkel a gyerekeknek is sokat segítenek. A fiatalok és a szülők egyaránt nagyon komolyan veszik a feladatokat, rendszeresen szoktam kommunikálni velük is. A körülményekhez képest mindenki próbál maximálisan helytállni, formában maradni, de látszik, hogy nagyon hiányzik már a közös edzés. Nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk!”
– foglalta össze gondolatait Sirina Irina, a Moyra-Budaörs Handball kapusedzője.