Hasznos nemzetközi felkészülési mérkőzés

0
225

Nagypénteken a hazánkban edzőtáborozó dán Rødovre Håndboldklub női U19-es csapata látogatott Budaörsre, hogy edzőmérkőzést játsszanak női ifjúsági gárdánkkal. A barátságos találkozó értékes tapasztalatokkal szolgált mind a két fél számára. Szamoránsky Anikó beszámolója. 

„Korosztályos I. osztályban szereplő dán ifi lány csapat látogatott hozzánk pénteken. Kétszer harminc perces, teljes értékű edzőmérkőzést játszottunk játékvezetőkkel a BVUSS-ben. Mindig fantasztikus lehetőség egy másik kézilabda kultúrával a pályán találkozni, a lányok extra motivációval készültek az összecsapásra. Ira és én is azt erősítettük az öltözőben, hogy az ünnepi hangulat és a húsvéti teendők előtt vegyük komolyan a mérkőzést. Mindezt maradéktalanul meg is fogadták a fiatalok, becsületesen küzdöttek, a tudásuk legjavát adták. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra, elosztottuk a játékidőt. A mérkőzés alakulásáról csak annyit, hogy kézben tartottuk a találkozót, ám a vendégek mindig rendezték a sorokat és visszakapaszkodtak. Ki-ki meccs volt, elsősorban a gyors lerohanásaikat kellett megakadályoznunk, hogy elkerüljük a könnyű gólokat. A második játékrészben egy kis időre át is vették a vezetést, de támadásban bátrak maradtunk, csapatszinten és egyénileg is nagyon ügyesek voltunk. Maximálisan elérte a foglalkozás a célját, örültünk a lehetőségnek!” Szamoránsky Anikó, MBH edző

Női ifjúsági csapatunk vezetőedzője, Pinizsi Zoltán strandkézilabda szövetségi kapitányi teendői miatt igazoltan maradt távolt a mérkőzéstől.

(Fotók: Bodnár Lajos)