Hornyák Ágnes Budaörs Sport-díjasa

0
840

Szerda délelőtt ünnepi testületi ülés keretében átadták a Hauser József Közművelődési és Sport Díjakat a városházán. 2022-ben Budaörs Város Önkormányzata egykori klasszis játékosunkat, szakmai igazgatónkat, Hornyák Ágnest Testnevelési és Sport Díj kitüntetésben részesítette. Szívből gratulálunk!

Hornyák Ágnes nemzetközi és klubszinten is kiemelkedően eredményes játékos pályafutásának utolsó öt aktív évét a Moyra-Budaörs Handball szolgálatában töltötte.

A világjárvánnyal megterhelt időszakban is példaadó vezéregyénisége volt a felnőtt csapatnak, amely 100%-os teljesítménnyel bajnoki címet és NB I-es feljutást ünnepelhetett.

A sportág legendája a kezdetektől szívén viseli a budaörsi kézilabda utánpótlás nevelésének ügyét. A gyerekeknek tartott edzéseken túl a tömegeket megmozgató iskolai kézilabdaprogram és nyári táborok koordinálása is évek óta az ő kezében fut össze.

2020 nyarán a budaörsi utánpótlás nevelés szakmai irányítását is a hátára vette. Kimeríthetetlen szakmai tapasztalatával új szintre emelte a korosztályos munkát. Hosszú távon elkötelezett a sportág és városunk szolgálata iránt.

„Nagyon szépen köszönöm az elismerést a városnak, a klubnak és a családomnak! Hálával tartozom annak a több mint háromszáz kézilabdázó gyermeknek is, akikkel nap mint nap együtt dolgozunk. Nélkülük ma egész biztosan nem állnék itt. Igaz a mondás, miszerint, ha az ember mögött stabil a bázis, akkor nem nehéz jól és sikeresen dolgozni. A folytatásban is mindent meg fogunk tenni azért, hogy olimpikonokat, a jövő nagyjait neveljük ki a városban, akiknek egy nap majd ilyen, vagy ehhez hasonló elismerésben lehet részük. Nagyon szépen köszönöm még egyszer, hajrá Budaörs!” – foglalta össze gondolatait szakmai igazgatónk a díjátadást követően.

Ezúton gratulálunk a másik két díjazottnak: a Budaörsi Fúvószenei Egyletnek a Hauser-díjhoz és a BSC tenisz szakosztályának a Sport Díjhoz!

(Fotók: budaorshandball.hu /Rédl Dávid)