„Ami tavaly elmaradt, azt idén alaposan bepótoltam!” – Braun Csenge

0
557

Keresztszalag szakadás és egy teljes strandszezon kihagyást követően Braun Csenge a homokon is visszatért. A nyáron megjárta hétszeres magyar bajnok szentendrei klubcsapatával a szicíliai EBT döntőt, majd a felnőtt válogatottal a krétai világbajnokságot. A hétvégi prágai Eb-kvalifikációs tornát ugyanakkor most kihagyja, hogy a regenerálódásra és a hétfői terem rajtra fókuszáljon! Ifjú balszélsőnkkel beszélgettünk nyári élményeiről!

Amint kiléptél a teremből célba vetted a homokpályát? 
Pontosan, május végén már a női válogatottal készültünk a görögországi világbajnokságra, amire beugróként jutottunk ki. A közös munkát egy rövid időre megszakította az EBT döntő, ahol ötödikek lettünk a Szentendrével. Előzetesen többre számítottunk a társakkal, de ebben most ennyi volt. Ezt követte az ominózus vb, ami az eredményt tekintve sajnos szintén csalódás volt. 

Mi történt Krétán? 
Azt gondolom, nem ez a realitás, sokkal jobbak vagyunk a 9. helyezésnél. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy késő tavasszal tudtuk meg, hogy beugróként ott lehetünk a tornán, ami az összetartások és a bevethető játékosok számán is érezhető volt. Ráadásul nehéz csoportba sorsoltak minket, ugyanakkor mi is elrontottuk, amit lehetett. A helyosztókon mentettük, amit még lehetett, de ez így is kevés. Bizton állítom, hogy képességei alapján többre hivatott a magyar nemzeti csapat!

A saját teljesítményeddel mennyire voltál elégedett? 
Megmondom őszintén, éreztem magamon, hogy tavaly nem játszottam. Kezdetben bizonytalanabb voltam, vissza kellett jönnie a rutinnak. Sok segítséget kaptam a szakvezetőktől és a társaktól egyaránt, így visszarázódtam a dolgokba. Bőven kaptam lehetőséget, sérülés miatt talán még nagyobb szerepet osztottak rám, mint amit előzetesen terveztek. Maradéktalanul elégedett semmiképpen sem vagyok, de ami most bennem volt, azt talán kihoztam magamból. 

Hogy állsz a regenerációval, azért pihentél is?
Igen persze, a világbajnokság után volt időm nyaralni, pihenni a családdal. Intenzív időszak után a magyar strandkézilabda bajnoki fordulókat sem vállaltam, azon voltam, hogy feltöltsem az energiaraktárakat. Nem akartam túlvállalni magamat, így a hétvégi prágai Eb-kvalifikációs torna is kimarad, hiszen hétfőn kezdjük a felkészülést a teremben. Erősen megfiatalított kerettel meg fogják oldani a lányok, hogy ott legyünk jövőre a kontinensviadalon Portugáliában. Ahogy a budaörsi kötelezettségeim engedik, a nyári felkészülés alatt még két EBT tornán és az országos döntőn érdekelt vagyok a Szentendrével. Meglátjuk, melyik fordulókon leszek ott ezekből.

A nyári feltöltődés akkor maradéktalanul megvolt? 
Határozottan, ami tavaly elmaradt, azt idén alaposan bepótoltam. Kezdőként gyakorlatilag végigjátszottam minden meccset. Aktív kikapcsolódás, jót is tett a lelkemnek. Remélem, mindez a teremben is beérik hamar!

(Fotó: IHF)