Strandkézilabda: Pokrivtsák Bettináért és Pinizsi Zoltánért extrán szoríthatunk az U16-os Eb-n

0
757

Pinizsi Zoltán vezérletével hétfőn útra kelt Prágába a női serdülő strandkézilabda válogatott, hogy megvédje a korosztályos Európa-bajnoki címét. A szakvezetőn túl a magyar utazókeretet játékosként erősíti Budaörsről Pokrivtsák Bettina is. Sok az ismeretlen és a keret javarésze az első világversenyén bizonyíthat, de így elvárás a legjobb négy közé jutás! 

A YAC 16 EHF Beach Handball EURO 2022-nek július 7-10. között Prága ad otthont. A 15 nemzetet felsorakoztató mezőnyt három csoportra osztották, a mieink a litvánokkal, az ukránokkal, a csehekkel és horvátokkal közös “A” jelű ötösbe kerültek. A csoportokból első két helyezett és a két legeredményesebb csoporthármadik jut tovább.

Az idő múlásával, ahogy a mi csapatunk, úgy gyakorlatilag az egész korosztályos mezőny lecserélődött, így sokat nem lehet tudni előzetesen az erőviszonyokról. A keretünkből három játékosnak van korábbi válogatott tapasztalata, a többiek először húzhatják magukra a címeres mezt. Külön öröm, hogy rajtam kívül Budaörsről a New Waveben pallérozódó Pokrivtsák Bettina is képviselheti a tornán hazánkat. A felkészülésünk jól sikerült, a világbajnokságig az ifivel közösen, majd önállóan dolgoztunk. Becsületesen elvégeztük az előre eltervezett munkát, készen állunk a megmérettetésre. A minimális cél a legjobb négybe kerülés, de éremért utazunk.” Pinizsi Zoltán, szövetségi edző