A Pest megyei bajnoki cím és a feljutás a tét

0
1084

A Moyra-Budaörs Handball női ifjúsági csapata szombaton a 10. Final24 keretein belül Üllőn érhet fel a Pest megyei I. osztály dobogójának tetejére. A bajnoki cím NB II-es indulási jogot ér. A döntőben a mezőny legtapasztaltabb együttese, a Tököl vár Pinizsi Zoltán lányaira. 

Jó emlékekkel térünk vissza május 28-án a jubileumi Pest megyei Final24-be! Egy évvel ezelőtt Dunaharasztiban Rezsnyák Csaba vezetésével a megye II-es bajnoki címet ünnepelhették ifistáink, kvalifikálva magukat az I. osztályba. 

Idén a 18 mérkőzéses alapszakaszt 16 győzelem mellett két vereséggel, négy pontos, magabiztos előnyben az élen zárta Pinizsi Zoltán együttese. A kiírás legeredményesebb budaörsi játékosa 74 találattal Kiss Mercédesz volt, ugyanakkor Helm Boglárka, Berczik Sára és Szlávik Nikoletta is 50 gól fölé jutott. A negyeddöntőben a gyáliakat, az elődöntőben a solymáriakat búcsúztattuk kettős győzelemmel. A döntőben a mezőny legrutinosabb együttese, a Tököl vár lányainkra. 

Riválisunk az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, a fináléba az Alsónémedin és a Dunavarsányon át vezetett az útjuk. Komolyan építeni ugyan erre a döntőben nem lehet, ugyanakkor jó előjel, hogy az alapszakaszban oda-vissza vertük a tökölieket. 

A szombati mérkőzésre szurkolóként női NB I-es alakulatunk tagjai is elkísérik a fiatalokat!

„Bízom benne, hogy szombaton beérik az egész éves munkánk! Ha már idáig elverekedtük magunkat, jó lenne megkoronázni ezt a dolgos esztendőt. Amennyiben a valódi arcát mutatja a csapat, nagy baj nem történhet, meg fogjuk nyerni a szezon utolsó tétmérkőzését is. A lányok motiváltan várják a megmérettetést, jó hangulatban telt a felkészülésünk, optimisták vagyunk. Az ellenfél kerete tele van rutinos játékosokkal, biztos vagyok benne, hogy megpróbálják majd lassítani a tempót és ránk erőltetni a saját elképzeléseiket. A sorozatra végig jellemző volt, hogy az ellenfelek a második félidő derekára elfogynak, nekünk végig lesben kell állnunk, hogy lecsapjunk a megfelelő pillanatban. A türelem és a precizitás lesz a két legfontosabb komponens a higgadtság mellett. Valószínűleg megjelenik majd a kezdeti idegesség, de azon túl leszünk hamar, megtaláljuk a mérkőzés helyes ritmusát. Szeretném, ha a lányok kiélveznék a játékot és az esemény körüli felhajtást!” Pinizsi Zoltán, MBH női ifjúsági vezetőedző

„Úgy gondolom, a korosztályos első osztály küzdelmei mellett a Pest megyei bajnokságban is szépen megálltuk a helyünket. Jó teljesítményünket az alapszakasz elsőség és a rájátszás eredményei is szépen igazolják. Most jön a lényeg, felrakhatjuk a fináléban pontot az i-re. Nem kérdés, hogy a döntő megnyerése és a feljutás a célunk. Fejlődésünk szempontjából nagy előrelépést jelentene, ha jövőre az NB II-ben is gyűjthetnénk az értékes játékperceket. Biztos vagyok benne, hogy a csapattal mindent meg fogunk tenni, hogy mindez valósággá váljon!” Kiss Mercédesz, MBH női ifjúsági csapatkapitány

2022. május 28. (szombat) 16:00
Pest megye I. osztály döntő
VSL Tököl – Moyra-Budaörs Handball női ifjúsági
(Helyszín: Városi Sportcsarnok – Üllő, Árpád Fejedelem utca 1.)

Tempó Budaörs! 

(Fotó: Bodnár Lajos)