„Egy meccsen bárkivel fel tudtuk venni a versenyt” – serdülő fiú félévértékelő

0
630

Az ünnepi időszak jó alkalmat kínál, hogy mérleget vonjunk az őszi teljesítményünkről. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze az őszi szezon legjelentősebb történéseit. Tuba Kovács Ervin serdülő fiai egy-egy meccsre az ország legjobbjaival is felvették a versenyt. 

„A nyári felkészülési időszak, a rengeteg beletett edzésóra és gyakorló mérkőzések biztos alapot jelentettek számunkra az őszi kihívások előtt. Stabil kiindulópont, amire bátran építhettünk. A srácok hozzáállásával és elszántságával maximálisan elégedett lehettem, égett bennük a bizonyítási vágy. A közös cél lebegett a szemünk előtt, hogy idén, remek teljesítménnyel maradandót alkothatunk a serdülő I. osztályban. Minden adott volt, hogy szép eredményekkel háláljuk meg a bizalmat. 

Belevágtunk hát a tétmeccsek sorába, ahol több-kevesebb sikerrel, szépen vettük az akadályokat. Öt győzelem, egy döntetlen és hat vereség az őszi mérlegünk, ami jelenleg a nyugati csoport nyolcadik helyéhez elég. Kulcsjátékosaink kiválása sajnos érzékenyen érintette a teljesítményünket, nehéz időszakokban sérülés és betegségek hátráltattak bennünket. Folyamatosan dolgozunk, hogy olyan csapatunk legyen, amelyben ki tudjuk küszöbölni, ha valaki megsérül vagy lebetegszik. 

A játékunkban akaratban valamint fizikálisan is nagy előrelépéseket mutattunk a tavalyi évhez képest. Egy-egy mérkőzésen az összes akadémiai csapattal fel tudtuk venni a versenyt és sokáig nagyon szoros meccseket játszottunk velük, ami óriási fegyvertény. Amíg tavaly elbuktuk a ki-ki meccseket, most sokkal érettebb játékot tudtunk mutatni a kritikus pillanatokban. Igaz még mindig bőven akadnak olyan elemek, szituációk, amiket ki kéne javítani, ám bőven akad még terünk és időnk a fejlődésre. 

Büszke vagyok a csapatomra, hiszek bennük, hogy ilyen alázatos, odaadó munkával szép sikereket érhetnek el a későbbiekben. Az előttünk álló feladatok tavasszal, hogy a lehető legjobb helyezés mellett a kiöregedő játékosokat megfelelően felkészítsük az ifjúsági korosztály kihívásaira.” Tuba Kovács Ervin, BF-MBH serdülő fiú vezetőedző