„A kitűzött célokat mind a két csapattal elértük, sőt!” – serdülő/U15 lány félévértékelő

0
694

Az ünnepi időszak jó alkalmat kínál, hogy mérleget vonjunk az őszi teljesítményünkről. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze az őszi szezon legjelentősebb történéseit. Kemény Andrea serdülő lányai az I. osztály nyugati csoportjának hetedik helyén telelnek, míg U15-ös alakulata őszi teljesítményével az ország hat legjobb korosztályos csapata közé kvalifikálta magát.

„Július 26-án kezdtük a nyári alapozást, ami heti 8-10 edzést jelentett már ebben az időszakban is a gyerekeknek. Négy hétig vegyes felkészülésünk volt, az utolsó két hétben pedig már edzőmérkőzéseket is játszottunk. Biztató előjelekkel, szerencsére sérülésmentesen zártunk ezt az etapot, így teljes erővel indultunk neki mindkét bajnokságnak. 

Az idősebbekkel a serdülő I. osztály nyugati csoportjába nyertünk besorolást, ahol hétről hétre impozáns ellenfelekkel szemben mérettethetjük meg magunkat. A gyerekek és jómagam is nagy várakozással vágtunk neki a sorozatnak, ahol minden mérkőzésen keményen meg kellett dolgoznunk az elképzeléseinkért. A befektetett munka meghozta a gyümölcsét, tíz fordulón tizenegy pontot szereztünk, ami jelenleg a tabella 7. helyére sorol minket. Kimondottan elégedett vagyok, mert fegyelmezetten és keményen dolgoztak a lányok. Az előre eltervezetteken túl extra pontot is loptak a Győri Audi ETO KC-tól.

Az U15-ös csapatunk is az I. osztályba kapott besorolást, ahol szintén magasan képzett ellenfelek vártak ránk. Az első sípszótól kezdve láttam a gyerekeken, hogy nagyon akarnak, teljesen más ritmust vettek fel a mérkőzéseken. Az utolsó másodpercig harcoltak, nagybetűs csapatként küzdöttek és biztatták egymást. Az alapszakasz öt fordulóból állt, ahol minden tornán két mérkőzést játszottunk. Tíz találkozóból hét alkalommal nyertesként tudtuk elhagyni a pályát, ami a csoport második helyét és a felsőházba jutást eredményezte számunkra. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, hisz az ország legjobb hat csapata közé küzdötték magukat. 

A kitűzött célokat mind a két csapattal elértük, sőt! Szívből gratulálok mindkét társaságnak, a megérdemelt pihenés időszaka jön most. Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!” Kemény Andrea, MBH serdülő/U15 lány vezetőedző

(Fotó: Bodnár Lajos)