Utánpótlás mérkőzések látogatására vonatkozó szabályok

0
1103

Tisztelettel tájékoztatjuk szurkolóinkat valamint az érdeklődőket, hogy utánpótlás alakulataink hivatalos hazai bajnoki-, kupa- és edzőmérkőzései az alábbi szabályok szerint ingyenesen látogathatóak a jövőben.

Felnőtt (18 évnél idősebb) szurkolók kizárólag védettségi igazolvány és fényképes okmány birtokában foglalhatnak helyet a BVUSS lelátóján. Az igazolvány meglétét a mérkőzések ideje alatt ellenőrizni fogjuk!

Védettségi igazolványnak a plasztikkártyát és a hivatalos EESZT mobilalkalmazásokat tudjuk kizárólag elfogadni. Oltást igazoló egyéb dokumentum nem elégséges.

18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel látogathatják a mérkőzéseket.

A Moyra-Budaörs Handball igazolt utánpótlás játékosai az edzőjüknél jelezzék a részvételi szándékot.

A szektorok alsó három sorát kötelező üresen hagyni. A mérkőzés hivatalos résztvevői és a nézők között fizikai kontaktus (pl. kézfogás, pacsi) nem megengedett a találkozót követően sem.

Szájat és orrot eltakaró maszk használata és a távolságtartás egymás és játékosaink védelme érdekében erősen ajánlott!

Előre is köszönjük a megértést és az együttműködést!

TEMPÓ BUDAÖRS!
(Fotó: budorshandball.hu / Pozsonyi Roland)

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG MÓDOSÍTOTTA A VERSENYKIÍRÁSOKAT (Forrás: MKSZ)

A módosítások 2021. október 11-től hatályosak.

Az MKSZ megvizsgálta a koronavírus-helyzetet, és a vonatkozó jogszabályok, az Operatív Törzzsel történt egyeztetés, valamint a Sportegészségügyi Albizottság állásfoglalása alapján módosításokat határozott meg a 2021/22-es szezon bajnoki- és kupaküzdelmeinek Versenykiírásaihoz.

A Versenykiírás módosításának célja a biztonságos versenyeztetés fenntartása. A Magyar Kézilabda Szövetség hangsúlyozza, hogy a sporttörvény által előírt kötelezettsége a versenyek szervezése és lebonyolítása, ám kiemelten fontosnak tartja a mérkőzések biztonságos, az általános egészségvédelmet szem előtt tartó szabályokkal való megrendezését, és a szabályozást szükség esetén később is megváltoztatja. A fentiek értelmében a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai és Versenybizottsága a Versenykiírás alábbi módosításairól döntött. A módosítások valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnoki- és kupa versenyre, valamint a Szakmai és Versenybizottság által elfogadott utánpótlás tornára – beleértve az edzőmérkőzéseket is – vonatkoznak.

A 2021/22-es Versenykiírás módosításai:

A Gyermekbajnokság és a Kisiskolás bajnokság Versenykiírása korábban elfogadott formában hatályos.

A Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt U16-os, serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnoki- és kupa versenyre, valamint a Szakmai és Versenybizottság által elfogadott ezen korosztályok számára kiírt és elfogadott tornákra – beleértve az edzőmérkőzéseket is – vonatkozó módosítások:

– a bajnoki- és kupamérkőzéseken a jegyzőkönyvbe beírt résztvevők és egyéb közreműködők (játékosok, hivatalos személyek, játékvezetők, versenybírók, ellenőrök, jegyzőkönyv-vezetők, órakezelők, pályatörlők) kizárólag 72 órán belüli negatív PCR-teszteredmény bemutatása esetén írhatók be a jegyzőkönyvbe és tartózkodhatnak a mérkőzés helyszínén, a csarnokban

– PCR-teszteredmény bemutatása alól mentesít a koronavírus elleni védettség igazolásának (védettségi igazolvány, applikáció, oltásról szóló hivatalos dokumentum) bemutatása

Valamennyi bajnoki- és kupaverseny mérkőzéseire, a versenyben részt vevők korosztályára való tekintet nélkül a nézők a sportrendezvények kapcsán hatályos jogszabályok alapján léphetnek be, azaz a védettség igazolásával (védettségi igazolvány vagy applikáció). Védettség igazolását bemutató nagykorúak felügyelete alatt lévő kiskorúak védettség igazolása nélkül is látogathatják a mérkőzéseket nézőként, a 194/2021. (IV.26.) számú Kormányrendeletnek megfelelően.

A mérkőzésekre a média képviselői a koronavírus elleni védettség igazolásának bemutatása vagy 24 órán belüli negatív PCR-teszteredmény esetén léphetnek be és végezhetik munkájukat, melynek ellenőrzése a sportesemény szervezőjének a kötelezettsége.

Az U16-os, a serdülő és az ifjúsági korosztályokból történő visszalépések, ki nem állások, vagy töredékes létszámú kiállások kapcsán az MKSZ versenyigazgatója illetve a rendező Megyei/budapesti KSZ versenyigazgatója a versenykiírásban meghatározott büntetést indokolt esetben korlátlanul enyhítheti, illetve mellőzheti. Ez a lehetőség 2021.október 11-től visszavonásig, de legkésőbb a kormány Covid-19-cel kapcsolatos korlátozásainak eltörléséig tart.

A COVID-19 vírussal megfertőződő sportolók kapcsán érvényes protokoll

A COVID-19 vírussal igazoltan fertőzött sportolókról a sportszervezeteknek 72 órán belül értesíteniük kell a Magyar Kézilabda Szövetséget a covid19@mksz.hu címen a 2020 óta megszokott protokoll szerint.

A megfertőződött sportolóknak kötelező a minimum 10 napos leállás, majd az első negatív PCR-teszteredményt követő orvosi vizsgálat az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlása szerint. Ezt követően születhet döntés a sportolók ismételt edzésbe állásáról és a mérkőzéseken való részvételéről. Új sportorvosi engedély kiváltása és megküldése nem szükséges.

A Nemzeti Népegészségügyi Hatóság tájékoztatása szerint a védettséggel rendelkezők nem kerülnek hatósági karantén-eljárás alá akkor sem, ha környezetükben igazoltan pozitív COVID-19 eset történik.

A Magyar Kézilabda Szövetség a sportolók egészsége és a bajnokságok folyamatossága érdekében ajánlást tesz a sportszervezeteknek, hogy védettséggel rendelkező sportolóikat is havonta egy alkalommal teszteljék koronavírus-fertőzöttségre, hiszen az oltás a megfertőződés ellen hathatós, ám nem tökéletes védelmet nyújt. További ajánlás a sportszervezetek számára, hogy a be nem oltott sportolók esetleges oltásáról folytassanak konzultációt a sportolókkal, családjaikkal, illetve a sportszervezetek orvosaival.