„Minél többet adni a srácoknak!” – Teimel Róbert

0
2071

Jövő héten rajtol az utánpótlás szezon! A fiúk felkészüléséről, a nyáron történt változásokról, a gyerekeket érintő együttműködésekről, a versenyeztetésről és a célokról is beszélgettünk Teimel Róberttel, a budaörsi férfi szakág felelősével. 

Mikor kezdődött a felkészülés a fiúknál?
Az ifjúsági, a serdülő, az U16-os és az U15-ös csapataink már júliusban munkába álltak. A fiatalabb korosztályok augusztus elejétől fokozatosan tértek vissza, az előkészítő csoportosok zárják majd az iskolakezdéssel a sort. Sem a járványhelyzet, sem egyéb nehezítő körülmény egyelőre nem hátráltatott szerencsére bennünket, a tervek szerint dolgoztunk. Minden körülmény, a terem, a kültéri és beltéri kondipark, a strandpálya és az uszoda is adott a munkához. Állóképesség- és erőfejlesztéssel kezdtünk, majd szépen fokozatosan egyre több labdás edzéssel a technika és a taktika került az előtérbe.

Az edzések látogatottsága is rendben volt? 
Mi utánpótlás edzők ezzel talán sosem leszünk maradéktalanul elégedettek. Viccet félretéve, jól látszik, hogy minél több időt és energiát fektetett bele egy család a kézilabdába, annál inkább fegyelmezett lesz ezen a téren is a játékos. Megértem, hogy nem mindig egyszerű nemet mondani egy-egy nyári programra, de a gyerekeink többsége komolyan veszi a sportot. Főleg az idősebbeknél, az már egy természetes dolog, hogy az augusztus a felkészülésről szól. 

Általánosságban milyen állapotban vannak a fiúk? 
Az első benyomásom kifejezetten jó, de ne feledjük, hogy nagyon sok korosztályban szinte másfél év versenyeztetés kimaradt. Edzeni tudtunk folyamatosan, de azzal az éles mérkőzéseket nem lehet pótolni, ez akkor is nagyon hosszú idő. Reméljük, hogy kitart mindenkiben a kezdeti lendület és a bajnokság is zavartalanul végig tud futni.  

Milyen változások történtek a nyáron házon belül? 
Személyi állományt tekintve nagyobb mozgás nem történt, Csik Ákos kollégánk – akinek innen is sok sikert kívánunk a tatabányai folytatáshoz –, kivételével mindenki a kötelékeinken belül maradt. Ákos bá csapatát a korábban is mellette dolgozó Pálos Gábor vette át. Változás ugyanakkor, hogy a klubvezetés felkért, hogy vállaljak felelősséget a fiú szakág koordinálásáért. Ez egy új és nagy feladat számomra, amit igyekezni fogok a legjobb tudásom szerint, precízen ellátni.

Hogy néz ki a jövőben az együttműködés a Budai Farkasokkal? 
Több éves kölcsönösen előnyös kooperáció már a miénk, amivel még szélesebb skálán tudunk lehetőséget nyújtani a nálunk pallérozódó gyerekeknek. Az U14-es csapatainknál már folyamatban vannak párhuzamos és közös edzések is. Az ifjoncoknál, az U15-U16-ban a Budaörs versenyeztet, afelett a Budai Farkasokkal közös együttesekről beszélünk, hiszen a végső kifutási lehetőség a felnőtt NB I/B-s gárda. A cél az egyéni fejlődés mellett a felnőtt csapat utánpótlás bázisának erősítése, a beépülés lenne. 

Konkrétan milyen bajnokságokban fogunk szerepelni? 
Örömmel jelenthetem ki, hogy elfogadták az összes nevezésünket, minden korosztályban a legmagasabb osztályban versenyezhetünk. Nagyon fontos, hogy mindenki a fejlődéséhez szükséges terhelést kapja, így lesznek duplázó csapataink. Az ifiseink például a bajnokság mellett a Budapest I. osztályban is ringbe szállnak, de többen közülük kettős játékengedéllyel tovább bontogathatják a szárnyaikat. Vagy említhetném az U16-os csapatunkat is, amit elindítottunk a serdülő II. osztályban. Minél több mérkőzés, annál jobb, egészen a legkisebbekig ott leszünk a legjobbak közt.

Milyen konkrét tervekkel, célokkal vág neki a fiú szakág az új szezonnak?
Elsősorban jó lenne, ha egy komplett évet versenyezhetnénk és tovább tudnánk csiszolni a rendszerünket. Mindenképpen tervünk az idősebbeknél a felnőtt csapat filozófiáját figyelembe véve szisztematikusan építkezni. Folyamatban van a saját követelményrendszerünk kialakítása, aminek bevezetése korosztály specifikusan ezt a célt szolgálja majd. Ez a gyakorlatban például több egyéni képzést, elméleti fejlesztést, videózást jelent. A lehetőségeinkhez mérten a legtöbbet szeretnénk adni a srácoknak.