Strandkézilabda válogatott: három budaörsi áll még az utolsó keretszűkítés előtt

0
1060

Ahogy arról június közepén beszámoltunk, a korosztályos Európa-bajnokságra készülő magyar ifjúsági strandkézilabda válogatottak első kiválasztójára 15 (10 lány, 5 fiú) budaörsi utánpótlás játékos kapott meghívót. Azóta négy alkalommal szűkítettek a Szövetség szakemberei a kereteken az összetartások és felkészülési mérkőzések után. A Moyra-Budaörs Handball utánpótlás játékosai közül a 16 fős női keretben Asztalos Liliért és Pelle Bettináért, a 15 játékosra szűkített fiúknál Puskás Milánért szoríthatunk az utolsó kör előtt.

Az UP válogatottak bő keretei felkészülés gyanánt az elmúlt hetekben versenyen kívül részt vettek a XX. Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság kvalifikációs fordulóin. Az utolsó ilyen alkalom most hétvégén Balatonakarattyán lesz, ami után kialakulnak az utazókeretek.

Az Európai Kézilabda Szövetség döntése értelmében 2020. szeptember 24-27. között rendezik meg a kvalifikációs Ifjúsági Strandkézilabda Európa-bajnokságot. Az MKSZ a 2004 után született korosztály számára kiemelkedő kontinentális versenyen szeretné tovább öregbíteni a magyar strandkézilabdázás és a kézilabda hagyományainak hírnevét.

(Fotó: Strandkézilabda – MKSZ hivatalos oldala)