Széles bázis – U12-U9 lány szezonértékelő

0
536

Idén is utánpótlás szezonértékelő sorozattal zárjuk az évet. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze a 2019/2020-as lezárás nélkül maradt szezon legjelentősebb történéseit. Az U12-es, az U11-es, az U10-es és az U9-es lány korosztályok útját Hornyák Ágnes és Németh Tímea egyengette a szezonban.

„Négy korosztályt kezdtünk el Ágival közösen terelgetni 2019 nyarán. Mivel még a legidősebbeink is nagyon fiatalok, így az alapozást csak augusztus 20-a után kezdtük el homokon egy kis ráhangoló mozgással. Szeptembertől a nagyobbakkal már heti négy. a kisebbekkel heti három edzésünk volt a teremben. A létszámra nem lehet panaszunk, miután ezekben a korosztályokban igen széles az utánpótlás bázisunk. A csoportok létrehozásakor törekedtünk az optimális játékosszám megőrzésére, hogy megfelelő minőségű munkát tudjunk végezni. Az edzéseket és a mérkőzéseket is próbáltuk átfedéssel kezelni, hogy mindenki bizonyíthasson a saját korosztályában és esetleg feljebb, az egy évvel idősebb csapattársaival is gyakorolhasson.

A mérkőzések sora októberben kezdődött el. Az U11-es és U12-es korosztályban két hetes időintervallumban játszhattunk, míg az U10-es lányokkal havi egy szivacskézi fordulóban bontogathattuk a szárnyainkat. Sajnos a legkisebbeknél az U9-ben tavasszal a verseny időszak nem került megrendezésre a vírus helyzet miatt, viszont őket is vittük különböző tornákra, hogy egy kicsit ők is bele tudjanak kóstolni a miliőbe.

Az U12-es lányokat Szamoránsky Anikó edzette heti rendszerességgel és én vittem őket versenyre két hetente. A kezdésnél, mivel egy új csapatról beszélünk, kicsit nehézkes volt a ráhangolódás, de az év vége fele már nagyon sokat fejlődtek a gyerekek. Nagyon sajnálom, hogy a tavaszi idényben jó pár mérkőzés elmaradt, mert itt már kiemelkedőbb és összeszokott teljesítményt mutattunk volna.

Az U11-es korosztály nagyon sok gyereket ölel fel. Itt szintén sorcserével játszunk, de még így sem tudtunk mindenkit csatába küldeni. A következő évben, amennyiben lehetséges, akár két egységgel is elindulhatnánk a most már U12 korosztályba, ahol a 2009-ben születetteken kívül még az ügyes 2010-es gyerekek is feljátszhatnak. A 2010-es korosztály is egy nagyon ügyes generáció, akiknél szintén törekedni fogunk arra, hogy feljebb is kapjanak játéklehetőséget.

Az U10-es alakulatot Hornyák Ági versenyeztette és ahány meccset játszottak, mindet sikerrel vették. Igaz itt még 5+1 szivacs kézit játszanak kisebb pályán kisebb kapuval és az eredmény sem számít igazán. Érződött a lányokon, hogy a saját korosztályukon kívül sokan kaptak játéklehetőséget feljebb is.

Nagyon örülök, hogy a mostani korosztályokkal folytathatom tovább jövőre a munkát, megyünk tovább a megkezdett úton!”
Németh Tímea, MBH vezetőedző