Strandkézilabda: MK-nyolcadikok lettek ifis fiaink

0
539

A június 20-21-én Alsóörsön rendezett Magyar Kupa összecsapásaival megkezdődött a 2020-as strandkézilabda szezon. Két ellentétes napot produkálva a 16 csapatos férfi felnőtt mezőny közepén zártak ifis fiaink. Földes Viktória vezetőedző elmondása szerint a srácok pozitív képet festettek önmagukról és a klubunkról, de még ennél is több van a társaságban!

„Nehéz egységes értékítéletet mondani a hétvégi teljesítményünkről, mivel két teljesen ellentétes napot produkáltunk. A szombati csoportmérkőzéseken kifejezetten jól játszottak a fiúk, de sajnos a vasárnapi helyosztókra nem sikerült átmenteni ezt az ígéretes formát. Megmondom őszintén, keressük még az okokat, hogy miért teljesítettünk mélyen a tudásunk alatt a második napon.

Ha csak azt vesszük alapul, hogy a felnőtt Magyar Kupa mezőnyben nyolcadik helyen végeztünk és milyen erős csapatokat sikerült megelőznünk, akkor elégedettek lehetünk, ugyanakkor bőven akad hiányérzet bennünk. A srácoknak is elmondtam, hogy nem lehet ekkora kontraszt két nap között, úgy kell strandkézilabdázni, ahogy szombaton a Lupa ellen játszottunk! Mindezek után vasárnap meg volt egy olyan tíz percünk, ahol harminc(!) gólt kaptunk. Nyilván ezek miatt csalódottak vagyunk, hiszen még előkelőbb helyen is zárhattunk volna.

Pontosan tudom, hogy jóval több van ebben a csapatban, nem véletlenül beszéltek többen is elismerően a fiainkról. Felhívták magukra a figyelmet, pozitív képet festettek magukról és a klubunkról, joggal gratuláltak többen is a (szombati) teljesítményükhöz. Szeretnénk bejutni az országos döntőbe, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen a tapasztaltabb gárdák mellett nagyon sok sikerre éhes fiatal lelkes csapat vágott neki az idei strandszezonnak. Le kell vonni a megfelelő tanulságokat a hétvégéből, bőven lesz még lehetőségünk javítani„
Földes Viktória, MBH férfi ifjúsági strandkézilabda vezetőedző

Két hét múlva Agárdon bizonyíthatunk!

Strandkézilabda Magyar Kupa 2020 Alsóőrs
Csoportmérkőzések:
Moyra-Budaörs Handball – ESNS BHC 2-1 (13-12, 10-17, 9-8)
Hír-Sat BHC – Moyra-Budaörs Handball 2-0 (26-18, 21-20)
Moyra-Budaörs Handball – Lupa’s Flamingos BHC 2-0 (22–10, 21–14)
Helyosztók:
Moyra-Budaörs Handball – BSSE 0–2 (16-20, 19-20)
Moyra-Budaörs Handball – SC Squadra Buda 0–2 (10–20, 14–19)

Férfiak végeredmény:

 1. Hír-Sat BHC
 2. Duna House Fervas BHC
 3. BSSE
 4. DINAMIT BHC
 5. Strandépítők
 6. SC Squadra Buda
 7. VDK Juniors BHC
 8. Moyra-Budaörs Handball
 9. DINAMIT Győr BHC
 10. Lupa Lake BHC
 11. Kedvenc csapatom
 12. ESNS BHC
 13. Beach Stars BHC
 14. Lupa’s Flamingos BHC
 15. Csepel DSE-Sivatagi Vihar
 16. Strandépítők Junior

Borítókép: Cseh Péter / MKSZ