SZÜLŐI 2023 – KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

TOVÁBBI ÉSZREVÉTELEKET, KÉRDÉSEKET AZ ALÁBBI FELÜLETEN VÁRUNK:
ÜZENJEN NEKÜNK ITT!EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD – EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS:
Továbbra is elkötelezettek vagyunk a gyermekek egészséges életmódjának kialakításával kapcsolatban. Az előadásunkra ezért is hívtuk meg a Nutri8 csapatát, akik egy 100%-ban hazai tulajdonú, vitaminokat és táplálék kiegészítőket előállító, forgalmazó vállalat. Velük együttműködve minden évben biztosítunk a fiatalok számára vitamint. Az idősebbeknek fehérjét, ízület és porc erősítőt.

A weboldalukon mindenkinek lehetősége van a kedvezményes vásárlásra az alábbi kóddal:
N8-BUDAORS20 (ez 20% kedvezményt biztosít a nem akciós termékekre)

Egészséges étkezéssel, sportcélokat támogató étrenddel kapcsolatban komolyabb segítséget nyújt a Dieta8 projektjük: https://www.dieta8.com/

Aki esetleg szeretne fogyni/hízni/odafigyelve étkezni, azok számára tudunk természetesen mi is egy 28 napos étrendet biztosítani, hogy kipróbálhassa azt.KÉZILABDA ÉS OKTATÁS:
A célunk az, hogy azokat se távolítsuk el a sportágtól, akik a tanulmányaik miatt már kevesebb időt tudnak a kézilabdába fektetni. Edzésre járni természetesen mindenkinek van lehetősége, de meg kell értenie a gyermeknek és szülőknek egyaránt, hogy a kevesebbet edző játékosok hátrányba kerülhetnek a játékidő tekintetében a folyamatosan jelenlévő társaikhoz képest.

Milyen előnyökkel járhat felvételi során a sport? 
A középiskolába felvételiző gyermekek esetén vannak oktatási intézmények, amelyek előnyként értékelik a sportban elért eredményeket. Erről a Kézilabda Szövetséggel közösen állítunk ki igazolást a felvételi időszakban. Az egyetemi, főiskolai felvételi során ez pontokban is mérhető, amennyiben az adott sportoló csapata országos eredményt ér el, vagy a válogatottakba kerül. Emellett a kézilabdával komolyabban foglalkozó gyermekek az egyetemen sportolói ösztöndíjban részesülhetnek. EDZÉSEK, MÉRKŐZÉSEK IDŐPONTJAI:
A mérkőzések időpontjait a Magyar Kézilabda Szövetség mellett a csapatok csarnok lehetőségei is meghatározzák. Ezek gyakran változhatnak az utolsó napokban is (szalagavatók, technikai meghibásodások stb.) miatt, de az alábbi linken:

https://budaorsikezilabda.hu/utanpotlas/ megtalálható a gyermek bajnokságok MKSZ által előre jelzett hétvégéinek listája. 

Weboldalunkon az egyes csapatoknál a dátum megfelelő beállítása mellett megtalálhatóak a már fixált tornák is. Természetesen ezek is változhatnak helyben és időpontban is a későbbiekben.

Az edzések időpontjai esetében, mivel saját létesítménnyel nem rendelkezünk, így meg kell várnunk az adott sportcsarnokok, tornatermek szabad kapacitásait. Ezt követően 4 hétre tudjuk megküldeni az aktuális programot ideális esetben az edzők számára. Azonban, hogy a tervek láthatóan legyenek azt megelőzően is, hogy az edzőink megküldik azt, bevezetünk egy új platformot, melyet a serdülő fiúk már tavaly teszteltek.APPLIKÁCIÓ A CSAPATOK SZÁMÁRA:
A Medalyst applikációhoz, akik még nem kapták meg, azok hamarosan megkapják a szülők (és gyermekek) az aktiváló e-maileket, mely felületen az edzésidőpontok, mérkőzések rögzítésre kerülnek. Bízunk benne, hogy ezzel az eszközzel még könnyebb és gördülékenyebb lesz a kommunikáció a csapatokon belül. Igyekszünk a rendszer lehetőségeit idővel maximálisan kihasználni, itt lesznek meghirdetve közös akciók, további lehetőségek is. 

Karrierutak kézilabdában és együttműködések
Szeretnénk folyamatosan olyan karrierutakat felvázolni, amelyek alapján tudhatják a nálunk sportoló fiatalok és a szüleik is, hogy a megfelelő helyen vannak. Természetesen a jövőben is segíteni fogunk azoknak, akik szeretnék magukat kipróbálni az akadémiákon, ugyanakkor hisszük, hogy Budaörsön is megtalálhatja mindenki a fejlődéshez szükséges helyét. A LÁNY VONALRÓL:
A szakmai vezetést Hornyák Ági, a felnőtt csapat esetében Buday Dániel tartja kézben.
Edzői vizsgát tett visszavonult profik és jelenleg is aktív élvonalbeli kézilabdázók jelentik a biztosítékot arra, hogy tehetséggel, szorgalommal és alázattal eljuthatnak a gyerekek a nekik megfelelő szintre, akár a felnőtt bajnokságokig.

Az NB I-es csapatunkban idén is három saját nevelésű fiatal szerepelt már bajnoki mérkőzésen, mely a jövőben is elérhető lesz az arra érdemesek számára. A felnőtt csapat másodedzőjeként dolgozó Pinizsi Zoltán feladata, hogy már kész, a játékunkat ismerő játékosok kerüljenek az első csapatba.

Az NB I/B-ben több klubban dolgozunk együtt, így itt is lehetőséget kapnak azok, akiknek még túl nagy falat az élvonal, de már “kinőtték” az NB II-t.

Az NB II pedig az első helyszín, ahol a felnőtt mérkőzések légkörével meg tudnak ismerkedni a lányok. Itt nem célunk a bajnoki cím, a fejlődés és a tapasztalatszerzés az elsődleges.

Az MTK-val való együttműködés is felmerült kérdésként, amelynek legfontosabb aspektusai:

  • így a gyermekeknek idén is biztosítani tudjuk, hogy az U15 mellett a serdülő bajnokságban is bontogathassák szárnyaikat
  • az MTK elégedett az eddig látottakkal, azzal, hogy a lányok folyamatosan dolgoznak és fejlődnek, szeretnék, ha az együttműködés több évig megmaradhatna
  • nekünk nagy segítség, hogy közösen idén is az általunk nyújtható legjobbat tudjuk adni a lányoknakA FIÚ VONALRÓL:
A lány vonalhoz hasonlóan szoros az együttműködés a felnőtt csapat szakvezetője, Kiss Szilárd és az utánpótlás között. 

Az elmúlt 5 év közös munkájának eredményeként (folyamatosan lentebb tolva az évjáratokat) FU16-ig kerülnek a Budai Farkasok által versenyeztetésre a budaörsi fiú csapatok játékosai. Ők továbbra is Budaörsön kerülnek versenyeztetésre és felkészítésre. Az együttműködés sikerességének egyik gyümölcse volt a tavalyi FU20-as Final4-ba jutás. 

Kiss Szilárd személyében olyan szakember van (Zsiga Gyula mellett) a fiú ág tetején, aki számtalan válogatott sportolót nevelt már ki.

Az ő iránymutatásukkal, természetesen az edzőink karakterisztikájának megfelelően, zajlik a képzés a kicsiktől a nagyokig. A Budai Farkasok-Rév zsámbéki, törökbálinti, budakeszi gyermekei és a budaörsi fiatalok a tervek szerint a jövőben is a már bajnoki rendszerű FU16 korosztályban kerülnek majd egyesítésre.

A Budai Farkasok-Rév a környező településeken továbbra is szeretné a kézilabdát megszerettetni a fiatalokkal. Későbbiekben pedig akár együtt dolgozva igyekszünk belőlük egészséges felnőttet, vagy aki arra törekszik, abból élsportolót nevelni.

Az elkövetkező években is Budaörsön lesz ezeknek az idősebb csapatoknak a központja, olyan kiváló utánpótlás szakemberekkel, mint Korsós Ádám, Teimel Róbert, Pálos Gábor vagy éppen Tuba Kovács Ervin. Míg a fiatalabbak esetében a most is ismert és szeretett szakemberekkel dolgozunk azért, hogy minél többen fussák be a megérdemelt karriert.

Jelenleg itt NB I/B-ben szereplünk, ahol rengeteg saját nevelésű fiatal került már idén bevetésre. Mellette az U21-es és az NB II-es csapatban is megismerkedhetnek a felnőtt bajnoksággal az ifista és serdülős gyermekek.KAPUSEDZÉS, ERŐNLÉTI EDZÉS, ATLÉTIKA EDZÉS, MASSZŐR, GYÓGYTORNÁSZ:

Kapusedzés
Mostanra kialakulni látszik a rendszer. Az edzéseken való kapusedzői jelenlét mellett a lányoknak hétfőnként, míg a fiúknak csütörtökönként lesz külön kapusedzése. Természetesen amikor ezt a mérkőzések engedik. Fontos információ, hogy az akadémiákon kívül kevés az olyan sportszervezet (ha akad), ahol rendszeres, heti egy alkalomnál gyakrabban van jelen kapusedző is. A most leírtaknál a jövőben sem fogunk tudni biztosítani több ilyen jellegű edzést.

Erőnléti és atlétikai edzések
A lányok esetében Süle Krisztina biztosítja a koordinációs és erőnléti edzéseket, míg a fiúk esetében Földes Viktória és Pálos Gábor kezében van a “korbács”. Igyekszünk biztosítani az MKSZ iránymutatásának megfelelő edzésszámot ebben a kategóriában is.

Emellett csütörtökönként atlétikai edzések is színesítik a munkát. A reggeli, 6:15-ös tréningre mindenki jöhet az iskola előtt. Hasznos elsajátítani a megfelelő mozgásmintákat, valamint javítani a sebességünkön.

Masszőr és gyógytornász
Mindenki számára elérhető ez a két szolgáltatás. Természetesen előre egyeztetett napon és időpontban! Ebben a csapatok edzői az elsődleges kontaktok, ők felveszik a kapcsolatot a klub vezetésével és a szakemberekkel.ÖLTÖZŐK HASZNÁLATA:
Minden korosztálynak adott a lehetőség, az edzőnek kell jelezni, hogy öltözőt szeretnének használni. Ez a legtöbb terem esetében megoldható, ahol a tusolás is biztosított általában. Az elmúlt években a COVID-járvány miatti korábbi korlátozások megszokásként megmaradtak, de nyugodtan jelezze bárki, ha öltözőt kérne. A legrosszabb eset, hogy az edzés idejére ki kell hozni a ruhákat.

Ez alól kivételt képezhet, amikor mérkőzések vannak a csarnokban és nincs szabad öltöző, de alapvetően ilyenkor is igyekszünk megoldást találni!SPORTFELSZERELÉSEK:
Ahogy a szülői értekezleten is elhangzott, az egyre csökkenő támogatások mellett az elsődleges célunk, hogy a jövőben is a lehető legjobb körülmények között edzhessünk. A bérleti díjak sokszorosukra nőttek az elmúlt 2-3 évben. Emellett éves szinten 150-200 alkalommal biztosítunk buszos utazási lehetőséget is az edzésekre, mérkőzésekre, amelyek gyakorlatilag a bérek és bérleti díjak mellett a harmadik legnagyobb költségünket teszik ki.

A bérek esetében az az álláspontunk, hogy a kiemelkedő szakmai tudást és az odaadó munkát meg kell fizetni, így itt komoly bérfejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt 5 évben.

Mindezek mellett vannak időszakok, amikor a Magyar Kézilabda Szövetség is a sportszerek, sportfelszerelések beszerzésnek korlátozása mellett dönt. Jelenleg nincs tiltás, de a támogatásunk csak egy meghatározott részét költhetjük erre, amely jóval kisebb, mint a korábbi években.

Így a versenyzéshez szükséges felszereléseket (mezek) és eszközöket (labdák, waxok, kapuk, kapuhálók, kulacsok) folyamatosan biztosítjuk, de például melegítőket (mindig ki is hangsúlyozzuk a próbák során) 2 évente tudunk már csak adni.

Az edző- és utazópólók terén szeretnénk továbbra is folyamatosan megújult dizájnnal, az év során többször is garnitúrát bővíteni. … ÉS AZOK MEGVÁSÁRLÁSA!

Több kérés volt azzal kapcsolatban, hogy vásárolhatóak legyenek ezek a későbbiekben. Ennek biztosítása érdekében a mérkőzések előtt elérhetővé fogjuk tenni ezeket, valamint korábbról megmaradt, de mérethiányos termékeink esetében kiárusítást szervezünk majd.

Ezzel párhuzamban dolgozunk a webshop beindításán is, ahol közös felületen lennének beszerezhetőek a sportszervezetek termékei.TOVÁBBI ÉSZREVÉTELEKET, KÉRDÉSEKET AZ ALÁBBI FELÜLETEN VÁRUNK:
ÜZENJEN NEKÜNK ITT!